3 tévhit a HIFU kezelésről amit tisztáznunk kell!

A HIFU kezelések lényege hogy a szervezetet arra késztetjük hogy önmagát regenerálva beindítsa a bőrben a kollagén és az elasztin termelést.

Ezt úgy érjük el hogy a hifut úgy alakították ki hogy a kezelőfej fókuszált ultrahangot kibocsátva magából thermo sérüléseket hoz létre a bőr több rétegében is. 

Ezek a pont szerű szemmel nem látható égési sérülések egészen az izomszövetig is lehatolnak, ezzel javítva az arc kontúrokat, így tehát nem csak ránctalanításról beszélünk hanem feszesítésről, megemelésről, az arckontúrok hangsúlyozása.

Nézzük akkor a 3 legfontosabb tévhitet:

  1. Az orvosi HIFU jobb mint a kozmetikai HIFU

Nincs ilyen hogy orvosi vagy kozmetikai HIFU. Maximum az lehet, hogy a készülék nem jut le a kezelés lényegét adó 4,5 mm-es mélységbe a SMAS réteghez. Ettől még nem lesz kozmetikai a gép, mint ahogy más készülékek sem lesznek attól orvosi gépek, amik tudják a 4,5 mm-es mélységet. 

  • Ennek 2 opciója van hogy ez mikor vetődhet fel: 

  • Ezt azok találják ki, akiknek nem működik jól a HIFU készüléke. Nem tud lehatolni a 4,5 mm-ig, vagy nem tud a megfelelő intenzitással kezelni.
  • Más szalonokkal szembeni meggyőzésre szokták az Orvosi HIFU kifejezést alkalmazni

  1. Egy jó HIFU kezelés 3 alkalomból áll.

Ha egy HIFU jól működik, abból egyetlen kezelés szükséges, aminek a hatása minimum 1-1,5 évig tart ki. Azok a kozmetikusok csinálnak ilyen gyakorisággal egymás után három kezelést, akik tudják, hogy egy kezelés az ő gépükkel eredménytelen, és próbálnak valahogy javítani a végeredményen.

  1. Hatásosabb ha HIFU kezelés során pásztázva mozgatják a kezelőfejet.

Már itthon is láthatjuk bizonyos kezelő helyeken, hogy a „HIFU”-val úgy kezelnek, mint egy rádiófrekvenciás géppel: „pásztázva”, vagyis a kezelőfejet lövés közben húzva az arcbőrön. 

Ha ezek a készülékek tényleg elérnék azt a hatást, amit hirdetnek képesek lennének pontszerű hősérüléseket létrehozni, akkor ezzel a kezelési módszerrel igen komoly égési sérülést lehet okozni. 

Gondoljuk csak végig: a jó HIFU apró szöveti sérüléseket (égési pontokat) hoz létre egymástól tizedmilliméter távolságban, egy sorban vagy több sorban attól függően hogy hányadik generációs gépről beszélünk. 

A jó minőségű gépeknél nagyon sok múlik a kezelő rutinján, technikáján és biztos kezén. 

A kezelőfejet a lövés sorozat leadása közben végig stabilan kell tartani, és a vendéget is arra kérni, hogy ha fájdalmat érez, akkor is várja meg a lövés sorozat végét. 

Azok a készülékek, amiknek a kezelőfejét az energia leadása közben mozgatni lehet, egészen biztosan nem tudják létrehozni azt a hőt, ami a kezelés eredményét adó termokoagulációs pontok kialakulásához vezet.

Többi bejegyzés

3 tévhit a zsírfagyasztással kapcsolatban

Fontos hogy tisztába tegyünk dolgokat a zsírfagyazstással kapcsolatban. Sokszor tapasztaljuk a zsírbontás ellenzését, és olvashatunk tévhiteket a zsírfagyasztással kapcsolatban Ezért 3 tévhitet csokorba szedtünk számodra:

40-60%-os kedvezmény az első kezelésedre

Írd be a neved, és a kedvenc email címed, majd kattints a “Jöhet!” gombra.

Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!
Biztos, hogy itt hagyod a kedvezményed?
30%-OS kedvezmény BÁRMELY első kezelésedre.
Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!