Valóban hatásos az SHR kezelés?

A kutatások kimutatták, hogy ez a lassú, azonban hosszantartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energia-bevitellel járó folyamatok.

A kezelés természetesen nagyban függ a kezelés közötti tudnivalók betartásától is!

  • Mielőtt elkezdenéd az SHR kezelést,fontos hogy az előtte lévő 2-3 hétben már csak borotvával szőrtelenítsd a területet. A kezelések között továbbra is borotvát,vagy szőrtelenítő krémet használj ; gyantát,csipeszt,epilátort nem javaslunk,mivel ezek eltávolítják a kezelt szőrtüszőt.
  • Mellőzd a szoláriumot, és a barnító krémet is,mivel ezek a kezelés hatására pigmentálhatják a területet.
  • A kezelést megelőző 1-2 hétben ne szőkítsd a szőrszálakat. 
  • A kezelésre 6 hetente kell érkezni a szőrnövekedési fázis miatt. Ilyenkor tudjuk a leghatékonyabban kezelni a területet,mert ilyenkor a szőrszálak kb 80%-át érhetjük el. Ha tologatod az időpontot,az csökkentheti a kezelés hatékonyságát.
  • Ha a menzesz előtti napon vagy az első 2 napban jössz a kezelésre ; a szőr és a bőr savassága miatt a gép nem tudja kellőképpen felvenni azt a fényt és eljuttatni a hőt a szőrtüszőbe,ami  szükséges.
  • A kezelt területen mindig 3-4 mm legyen a szőrhossz!
    •  Sajnos az sem jó,ha rövidebb és az sem ha sokkal hosszabb,mert ilyenkor a fény szintén nem jut le a tüszőbe és nem tud hővé alakulni. Ez azt jelenti,hogy ilyenkor nem tudjuk hatékonyan megkezelni a szőrtüszőt, tehát ha nem jó a szőrhossz, esélyes,hogy nem sok eredményt érünk el.
  • Az SHR-t már tudjuk világosabb szőrszálakon is használni. 
    • Sajnos itt is van kivétel,mert nagyban függ a szőr melanin tartalmától. Pl: tejfehér, szőke, ősz, világos vörös szőrszálakon nem tudjuk garantálni a sikert.

Míg az IPL  pontonként halad a területen,nagyobb energiát használva (ami nagyobb fájdalommal jár), addig az SHR többször, pásztázva halad a területen, kisebb energiát használva, amitől szinte teljesen fájdalommentes a kezelés. Ez az eljárás tehát nem kockáztatja a bőr a megégését , viszont a mátrix sejtek pusztulását eredményezi.

Többi bejegyzés

Melyik arckezelés való nekem? Melyik a leghatásosabb?

A tökéletes ránctalanító kezelés mindannyiunk számára más lehet. Életkorunk, bőrünk állapota, napirendünk, elvárásaink, fájdalomküszöbünk és persze pénztárcánk is meghatározhatja, hogy nálunk éppen melyik ránctalanító eljárás

Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!
Írd be a neved, és a kedvenc email címed,
majd kattints a “Jöhet!” gombra.

Biztos, hogy itt hagyod a kedvezményed?

INGYENES VIP klub Bronz tagság
Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!