Valóban hatásos az SHR kezelés?

A kutatások kimutatták, hogy ez a lassú, azonban hosszantartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energia-bevitellel járó folyamatok.

A kezelés természetesen nagyban függ a kezelés közötti tudnivalók betartásától is!

 • Mielőtt elkezdenéd az SHR kezelést,fontos hogy az előtte lévő 2-3 hétben már csak borotvával szőrtelenítsd a területet. A kezelések között továbbra is borotvát,vagy szőrtelenítő krémet használj ; gyantát,csipeszt,epilátort nem javaslunk,mivel ezek eltávolítják a kezelt szőrtüszőt.
 • Mellőzd a szoláriumot, és a barnító krémet is,mivel ezek a kezelés hatására pigmentálhatják a területet.
 • A kezelést megelőző 1-2 hétben ne szőkítsd a szőrszálakat. 
 • A kezelésre 6 hetente kell érkezni a szőrnövekedési fázis miatt. Ilyenkor tudjuk a leghatékonyabban kezelni a területet,mert ilyenkor a szőrszálak kb 80%-át érhetjük el. Ha tologatod az időpontot,az csökkentheti a kezelés hatékonyságát.
 • Ha a menzesz előtti napon vagy az első 2 napban jössz a kezelésre ; a szőr és a bőr savassága miatt a gép nem tudja kellőképpen felvenni azt a fényt és eljuttatni a hőt a szőrtüszőbe,ami  szükséges.
 • A kezelt területen mindig 3-4 mm legyen a szőrhossz!
  •  Sajnos az sem jó,ha rövidebb és az sem ha sokkal hosszabb,mert ilyenkor a fény szintén nem jut le a tüszőbe és nem tud hővé alakulni. Ez azt jelenti,hogy ilyenkor nem tudjuk hatékonyan megkezelni a szőrtüszőt, tehát ha nem jó a szőrhossz, esélyes,hogy nem sok eredményt érünk el.
 • Az SHR-t már tudjuk világosabb szőrszálakon is használni. 
  • Sajnos itt is van kivétel,mert nagyban függ a szőr melanin tartalmától. Pl: tejfehér, szőke, ősz, világos vörös szőrszálakon nem tudjuk garantálni a sikert.

Míg az IPL  pontonként halad a területen,nagyobb energiát használva (ami nagyobb fájdalommal jár), addig az SHR többször, pásztázva halad a területen, kisebb energiát használva, amitől szinte teljesen fájdalommentes a kezelés. Ez az eljárás tehát nem kockáztatja a bőr a megégését , viszont a mátrix sejtek pusztulását eredményezi.

Többi bejegyzés

3 tévhit a zsírfagyasztással kapcsolatban

Fontos hogy tisztába tegyünk dolgokat a zsírfagyazstással kapcsolatban. Sokszor tapasztaljuk a zsírbontás ellenzését, és olvashatunk tévhiteket a zsírfagyasztással kapcsolatban Ezért 3 tévhitet csokorba szedtünk számodra:

40-60%-os kedvezmény az első kezelésedre

Írd be a neved, és a kedvenc email címed, majd kattints a “Jöhet!” gombra.

Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!
Biztos, hogy itt hagyod a kedvezményed?
30%-OS kedvezmény BÁRMELY első kezelésedre.
Limitált ideig elérhető. Ne maradj ki!